Як нагодувати малоїжку

Батьківська категорія: Статті

Мабуть, усі бачили (або й самі були учасниками) таку картину: дорослий намагається нагодувати дитину корисною і поживною (на його думку) їжею, а дитина намагається цьому опиратися: відвертається (а то й зовсім утікає з-за столу), стискає зуби, випльовує продукти. Після цього дійства зазвичай чадо залишається ненагодованим, батьки перебувають у стані емоційного виснаження, а оточуючі ще можуть прокоментувати, що, мовляв, розбалували дитя, "от у наш час…"

Дійсно, часто в дітей 3-7 років з'являється небажання їсти певні продукти або, здавалося б, повна відсутність апетиту. У більш ранньому віці такі діти можуть їсти "лише під мультик", або "тільки перемелене блендером" чи "м'ясо не любить, а котлети/пельмені їсть". Така харчова поведінка схильна закріплюватися і ставати звичною для родини. У принципі, якщо дорослі готові будувати своє життя навколо цих дитячих звичок або якщо такий режим харчування НЕ ЗАГРОЖУЄ ЗДОРОВ'Ю малюка, то далі можна не читати.

Якщо ж вам здається, що раціон вашої дитини треба міняти, то ласкаво просимо - будемо розбиратися.

Здоровий спосіб життя

- Ну як же, ну як же ?! - скажете Ви. Адже дитина ще мала, яка тут може бути пропаганда ?!

Але ж ні! Якраз саме час!

Так, безумовно, найкраща пропаганда - це особистий приклад, адже діти «списують» не тільки встановлені нами вдома правила, а й наші звички, в тому числі і шкідливі. Тому Ваш особистий приклад буде найбільш наочним правилом поведінки для дитини.

Давайте спочатку розберемося, що ж таке здоровий спосіб життя.

Стенди здоровий спосіб життя купити

Звичайно ж, перше що приходить в голову, - це відмова від шкідливих звичок, таких як куріння, регулярне вживання алкогольних напоїв, в тому числі і пива. Але насправді, це далеко не все, що потрібно для здоров'я.

 

Режим роботи

 

Visa logo MasterCard logo